За останні півроку в іноЗМІ було лише 4% позитивних відгуків про Україну

Після 2004 року Україна у світі мала яскравий позитивний імідж. Він почав тьмяніти через сварки в таборі переможців. Але зараз ми занурилися у морок негативу. І винні в цьому не західні ЗМІ, а ми самі.
З січня по вересень 2011 року в основних світових медіа було 334 повідомлення про Україну, з яких 202 негативних, 88 нейтральних та 44 позитивних. Тобто, 62% про Україну негативних матеріалів.

В період з жовтня 2011 по травень 2012 року було вже 1930 повідомлень про Україну в цих медіа, з яких 1584 негативних (82%), 268 нейтральних (14%) та 78 позитивних (4%). Одна з болючих тем ще з минулого року про вбивство 250 тисяч бездомних собак та кішок, яких палили в крематорії. Це дуже гіперболізували і перші месиджі щодо бойкоту України були з Німеччини, це було по першим каналам німецького телебачення.

Наступною темою була тема Тимошенко. Фото з синцями обійшли всі медіа, їх показувала навіть "Аль-Джазіра". Це найболючіший удар по іміджу України, бо мало того, що лідери опозиції у в'язниці, до них ще й тортури застосовують.

Наступна хвиля – це в контексті Тимошенко –бойкот України як країни проведення "Євро-2012". Тему Тимошенко продовжує її донька, яка вільно спілкується англійською мовою і регулярно дає коментарі всім світовим медіа.

Свіжа тема – расизм. Деякі фотографії з фашистською символікою підписані, що події, які на них зображені, відбувалися в Києві в серпні 2007 року.
Детальніше читайте у дослідженні проведеному Денисом Богушем

Звісно, можна обурюватися заангажованістю іноземних ЗМІ включно з Аль-Джазірою. Але Євро-12 і усі викликані ним публікації - чудова нагода подивитися на себе поглядом збоку. Видовище не з приємних: те що для більшості світу дикість, для нас – норма. І варто дякувати світовим ЗМІ за те, що вони нам про це яскраво нагадують. Нагадаємо, що у більшості світових рейтингів ми знаходимося на рівні африканських країн

інозмі світ абзац

Знак гривні
Знак гривні