Кримським студенткам сподобалися полтавські хлопці. Кримчанки пізнають Україну

Зміцнити людські контакти між різними регіонами України і ближче познайомити кримську молодь із українським культурним життям покликана нова ініціатива руху «Простір свободи». В рамках проекту «Український Крим» активісти руху запросили кримських студентів побувати в містах Центральної та Західної України.

Перша група з 12 студентів-філологів з Ялти цими днями відвідала Полтаву. Упродовж 5 днів кримські гості жили в родинах полтавців, знайомилися з містом, відвідували музеї та культурні заходи у Полтаві та області, спілкувалися з митцями та громадськими діячами. Зокрема,у відомій кав”ярні «Мистецька крамниця» відбулася зустріч «українською тусівкою» міста.

Як розповідають активісти «Простору свободи» ідея народилася під час спілкування з керівниками музею Лесі Українки в Ялті – він своєрідна вісь, навколо обертається українське життя міста.

«Задум у тому, щоб молоді люди, які постійно живуть у Криму під тиском специфічного інформаційного середовища, відчули себе частиною великого українського народу і знали, що їх радо зустрінуть і підтримають у різних куточках країни», - пояснює голова Полтавського осередку «Простору свободи» Євген Янкевич.

Привабливість проекту також у тому, що він реалізується без копійки фінансування – виключно з доброї волі звичайних людей. Кримчани самі оплачують проїзд до Полтави, а полтавські ентузіасти безкоштовно приймають гостей у своїх родинах.

За цим же принципом наступні групи кримської молоді відвідають упродовж найближчих місяців Київщину, планується поїздка на Прикарпаття та в інші регіони України.

«Полтаву ми вибрали через близькість розташування до Криму. Поїздки в Київ, а особливо на Галичину суттєво дорожчі, як для студента», - пояснюють оганізатори.

Знак гривні
Знак гривні