Рейдери намагаються захопити редакцію легендарного Всесвіту

Вчора, 26 квітня, рейдерськи спробували захопити редакцію легендарного журналу іноземної літератури “Всесвіт”. Видання виходить з 1925 року, його заснував Микола Хвильовий, свого часу редактором був Віталій Коротич. За часів СРСР видання друкувало українські переклади світової літератури до того, як з'являвся російський переклад. Завдяки цьому він користувався шаленою популярність в усьому Союзі.

У результаті 83-річний шеф-редактор опинився в лікарні. Рейдери вимагали негайно звільнити приміщення на вул. М. Грушевського, 34/1, яке офіційно належить ТОВ “Видавничий дім “Всесвіт”, президент якого – Олег Іванович Микитенко. Були погрози розправи.

Було викликано міліцію. Але, як сказали рейдери – це нічого не дасть, за цим нападом начебто стоїть регіонал, депутат Харлім. Про це сказали самі рейдери.

Приходив якийсь пан Клименко С.Д. із якимись юристами-амбалами, які ломилися в усі кімнати, вибивали двері, прагнули знищити документи і отримати підпис, що приміщення передано їм. Рейдери обіцяли повернутися і насильно недопустити редакцію до своїх робочих місць.

На цю суботу заплановано прес-конференцію в УНІАНі про цю рейдерську атаку.

Інфопорн

література рейдери культура всесвіт регіони абзац

Знак гривні
Знак гривні