Іміджева катастрофа. Напередодні Євро-12 німецька преса рясніє передовицями про репресії в Україні

Про це розповівекс-посол Німеччини в Україні Дітмар Штюдеманн. В коментарі DW він також сказав, що сьогодні відносини між Берліном і Києвом переживають кризу, якої не було ні за президентства Леоніда Кучми, ні за президентства Віктора Ющенка.

"Вже не один місяць весь цивілізований світ звертається до українського керівництва, вказуючи на неприйнятність політичних переслідувань Юлії Тимошенко та інших колишніх урядовців. Але нічого не відбувається", - заявив Штюдеманн.

За його словами, Віктор Янукович у відносинах з ЄС "зачиняє двері, не знаючи, чи знайде він ключ, аби потім їх знову відкрити".

"Це глибоко непрофесійно. Або Янукович відокремлений від зовнішнього світу і не усвідомлює, що відбувається навколо, або він і його оточення настільки недалекоглядні, що не можуть передбачити наслідки своїх дій", - заявив німецький дипломат.

Тим часом лідери іншик країн відмовляються від участі у ялтинському саміті глав держав Центральної Європи 11-12 травня.
У відомстві президента Австрії повідомили, що Фішер "не прийняв запрошення на цей саміт з причин щільного робочого графіка і повідомив про це українську сторону ще три тижні тому".

Також на саміт, імовірно, не приїде президент Чехії, повідомляє "Deutsche Welle".

Про це сказав українськими журналістами глава представництва ЄС в Україні Жозе Пінту Тейшейра.

Раніше стало відомо, що президент Німеччини Йоахім Ґаук не прийняв запрошення взяти участь у 18-му саміті глав держав Центральної Європи у Ялті.
Це рішення Ґаука було узгоджене з канцлером Анґелою Меркель. Такий крок глави держави підтримав і міністр закордонних справ Німеччини Ґідо Вестервеллє: "Це правильне рішення",- сказав він.

Голова МЗС Німеччини нагадав про вимогу свого уряду, щоб Юлія Тимошенко отримала належну медичну допомогу і запропонував лікування екс-прем’єра та її ув’язнених соратників у Німеччині.

За матеріалами Української правди

німеччина янукович ізоляція репресії абзац

Знак гривні
Знак гривні