Тимошенко побили в колонії, вона оголосила голодування

«Приблизно біля 21.00 з тюремної камери, де я перебувала, вивели мою сусідку, а через деякий час після того до мене зайшли 3 чоловіки кремезної статури. Вони підійшли до мого ліжка, накинули на мене простирадло та почали втрьох стягувати з ліжка, докладаючи грубу фізичну силу.
Від болю та відчаю я, як могла, почала захищатися та отримала через простирадло сильний удар кулаком в живіт, мені скрутили руки та ноги, підняли та потягнули в простирадлі на вулицю.
Я думала, що наступили останні хвилини мого життя. Від невиносимого болю в спині та страху я почала кричати та кликати на допомогу, але ніякої допомоги я не отримала. В якийсь момент від страшного болю я просто відключилася та прийшла до тями вже в лікарняній палаті. В стані крайнього стресу я відмовилася будь з ким спілкуватися до зустрічі з моїми захисниками.
На наступний день я відмовилася від їжі.», - так описує свою «примусову доставку» на лікування Юлія Тимошенко.

Вона голодує з 20 квітня, але відомо про це стало тільки сьогодні. Декілька днів до екс-прем’єра не пускали адвоката.

Її захисник Сергій Власенко заявив журналістам біля стін колонії, що в Тимошенко на руках синці й гематома на животі після транспортування з колонії в ЦКЛ№5 "Укрзалізниці" 20 квітня.
"У неї всі руки в синцях і величезна гематома на животі, яку досі видно, незважаючи на те, що пройшло 4 дні", - сказав Власенко.

Він спростував інформацію прокурора Харківської області Геннадія Тюріна про те, що Тимошенко відмовилася від медекспертизи.

"Судово-медичний експерт у присутності чергового лікаря, у присутності наглядового прокурора Краснолобова, у присутності керівника медичної частини Качанівської колонії Цюри зафіксували наявність у Тимошенко тілесних ушкоджень і пообіцяли внести це в картку", - сказав Власенко.

"Ви розумієте, що проконтролювати це Юлія Тимошенко не може", - додав він.

Адвокат упевнений, що саме через пошкодження його два дні не допускали до екс-прем'єра.
"Тепер зрозуміло, чому не допускали два дні до неї захисників, чому нікого не пускали в лікарню до Тимошенко й чому Моісеєнко (перший заступник голови Мінздоров’я Раїса Моісеєнко) говорить те, що вона говорить", - зазначив Власенко.

За його словами, Тимошенко насильно шпиталізували двоє співробітників колонії під керівництвом першого заступника начальника колонії Коваленка.

Захисник підкреслив, що екс-прем'єр не може вставати з ліжка.

Після того, як стало відомо про інцидент депутати від БЮТ заблокували трибуну парламенту.

Оперативно відреагувала Європейська комісія, фактичний уряд ЄС:
"Ми в терміновому порядку чекаємо роз'яснення від української влади про ситуацію з Тимошенко і наполягаємо на тому, щоб відповідна і незалежна людина і її адвокат отримали до неї негайний доступ на досить тривалий період", - сказано в коментарі.

Європейська комісія утримується від подальших коментарів, поки не буде отримана об'єктивна і достовірна інформація.

Російське МЗС також оприлюднило заяву: "У Москві зі стурбованістю сприйняли повідомлення ЗМІ про погіршення стану здоров'я екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, яка перебуває в ув'язненні і потребує термінової медичної допомоги. Розраховуємо, що владою Україні будуть вжиті всі необхідні заходи щодо повного дотримання законних прав Тимошенко, проявлена гуманність і знайдені шляхи адекватного вирішення ситуації, які не ускладнять внутрішньополітичну обстановку в країні".

Занепокоєння висловив посол США в Україні, він теж зазначив, що посольство розбирається в ситуації.

Аби відвернути увагу суспільства від побиття ув’язненої сайт УНН, близький до Ганни Герман оприлюднив відео на якому жінка схожа на Тимошенко цілується із чоловіком схожим на Власенка

скандал тимошенко репресії абзац

Знак гривні
Знак гривні