Протестувальники захопили кабінет голови КМДА Попова

Група киян з "гарячих точок" забудови, громадські активісти рухів САМ, Ми-європейці, Захистимо старий Київ, Кияни для киян, партії Демократичний Альянс "взяли" кабінет очільника КМДА Олександра Попова.Повідомляє у своєму Фейсбуку учасниця акції Наталія Соколенко Вимоги до очільника київської влади: негайно припинити свавільну вирубку дерев у Києві. Попова в кабінеті не було, але він подзвонив громадському активісту Єгору Соболеву, що знаходився в кабінеті, і пообіцяв зустрітися із цією групою киян завтра о 13:00. На світлині: Соболєв розмовляє з Поповим. Надсилайте запитання до голови КМДА.

Протести про ти забудови активізувалися після того, як невідомі почали вирубувати Святошинський ліс.

Також напруги додали нові наміри забудувати Пейзажну алею. Але Окружний адміністративний суд м. Києва скасував рішення Київради про передачу Міністерству закордонних справ земельної ділянки для будівництва житлового будинку на перетині Десятинного провулку й вул. Пейзажна алея.

Новий конфлікт навколо алеї розгорівся в середині березня, після того, як Вищий адмінсуд скасував рішення апеляційної інстанції про заборону будівництва на алеї. На захист алеї виступили ряд народних депутатів, громадських організацій та КМДА.

Забудовники намагалися знову почати будівництво на Пейзажній алеї, але суд за позовом КМДА знову заборонив його.

Активісти у кабінеті Попова

попов київ протест будівництво

Знак гривні
Знак гривні