Патріарх Кирил (Гундяєв) забрав елітну квартиру у відомого лікаря.

Патріарх Кирило (Гундяєв) вже найближчим часом може значно поліпшити свої житлові умови. Його представники зуміли домогтися арешту на сусідську квартиру в престижному московському "Будинку на набережній", яка належить лікарю-кардіохірургу, колишньому міністру охорони здоров'я РФ Юрію Шевченко.

Суд вирішив, що саме ціною власних апартаментів Шевченко може відшкодувати непоправну шкоду, яку наніс майну Гундяєва. Меблі й книги патріарха виявилися покриті шаром пилу, яка, як вважають служителі Феміди, прилетіла з квартири екс-міністра.При підрахунку гігантської суми збитку враховувалися навіть наночастинки, виявлені в житлоі Гундяєва.

Як розповіли "Росбалту" представники Юрія Шевченка, ця історія почалася ще в 2010 році. Тоді родина Шевченка придбала квартиру в будинку 2 по вулиці Серафимовича ("Дім на набережній") для дочки Ксенії і її чотирьох дітей.

Навесні 2010 року в апартаментах почався ремонт, який в жовтні перервала вельми представницька делегація. Несподівано в приміщення увірвалися керівники управи району Якиманка, представники мерії, співробітники правоохоронних органів і навіть один депутат Держдуми. Робітників мало не під конвоєм відвели до квартири поверхом вище, де їх чекала якась Лідія Леонова. Там будівельникам вказали ... на пил, після чого доставили у відділення міліції. Втім, через що піднявся такий переполох, з'ясувалося досить швидко.

Пил з'явилася в п'ятикімнатних апартаментах площею 144,8 кв. м, які належать Володимиру Михайловичу Гундяєва. Хоча, йому, як монаху, згідно із статутом РРПЦ не повинно належати нічого.

Пікантності істоії додає й те, що екс-міністр кім того що є практикуючим кардіохірургом ще й священник. Його рукопоклав митрополит УПЦ МП Володимир.

З благословення Алексія II Шевченко закінчив у Ташкенті духовну семінарію, після чого був висвячений в сан священика в Українській Православній Церкві. У нього склалися дружні стосунки з Блаженнішим України Володимиром.

У 2008 році Алексій II помер, а патріархом став Кирило. За словами родичів Юрія Шевченка, незабаром після цього до нього звернулися представники Московської єпархії з рекомендацією підписати покаянного листа Кирилу за те, що висвятився без його відома.

Шевченко робити цього не став, оскільки за канонами порушень не було. За словами близьких лікаря, в РПЦ тісні відносини між Шевченком і патріархом Володимиром викликали неприховане роздратування.

На тлі подібних подій і сталася історія з появою пилу в квартирі Володимира Гундяєва. "У даній ситуації теж робилися спроби поговорити з самим патріархом, але безуспішно, - зазначають близькі Шевченко. - Близькі до РПЦ люди пояснили суму позову і бажання відібрати квартири в" Будинку на набережній "просто: так треба".

Докладніше у статті на Росбалті

рейдери росія мезозой Церква кирило

Знак гривні
Знак гривні