WikiLeaks: Юля подобалася Путіну, бо її було найлегше купити

WikiLeaks викладати документи приватної американської розвідувально-аналітичної компанії Stratfor. Вчора з'явилися перші файли, що стосуються України - з листування агентів.

Лист аналітика по Євразії Лорен Гудрич пояснює, що Росія намагається повернути втрачений після арешту Тимошенко контроль над Януковичем.

"Путін завжди хотів мати противагу Януковичу. Він хотів, щоб це була Тимошенко, не тому, що вона проросійська, а тому, що з усіх топових політиків її було найлегше придбати на корені. Звичайно, саме це і стало джерелом її проблем і причиною арешту", - сказав він.

Видання підкреслює, що Тимошенко не подобалася Медведєву тому, що вона не поважала його і завжди спілкувалася безпосередньо з Путіним.

Представники компанії Stratfor спростовують правдивість даної інформації.

"Дії WikiLeaks - незаконні. Деякі уривки з опублікованого листування можуть бути фальшивими або спотвореними через неточності", - уточнили вони.

Примітно, що американський військовий Бредлі Меннінг, який передавав WikiLeaks секретні документи, разом з Юлією Тимошенко був номінований на Нобелівську премію миру.

Інфопорн

Wikileaks тимошенко путін

Знак гривні
Знак гривні