Квіт закрив Центр візуальної культури при Могилянці

Осуд громадськості після закриття виставки «Українське тіло» не вплинув на ректора Могилянки. Він взагалі вирішив закрити Центр візуальної культури. Таке рішення у будь-якому іншому виші, не викликало б жодного обурення. Але це ж Могилянка!

Попри чисельні виступи Квіта у пресі і на своєму Фейсбуці, його дійсні мотивів, які спонукали до закриття виставки, а тепер і Центру залишаються таємницею.

Але якщо врахувати, що він останнім часом налагодив тісні контакти з ВО «Свобода» і всіляко сприяє партійній активності у стінах вишу, то все стає зрозуміло: ліберастії не місце у національному виші!

На чому ґрунтується дружба із Тягнибоком не відомо, можна припустити, що Квіту пообіцяли прохідне місце у списку.

У четвер, 23 лютого Вчена рада Києво-Могилянської академії прийняла рішення про припинення діяльності Центру візуальної культури НаУКМА після проведення виставки «Українське тіло».

На захист виставки виступило чимало українських митців і закордонних партнерів Центру.

Наведемо цитату Світлани Олешко, керівниці театру-студії «Арабески»: «Ми неодноразово стикалися зі свавіллям влади та бажанням чиновників запровадити цензуру. На жаль, ця сумна тенденція перебралася й до найкращого українського університету, який ми дуже любимо. Університет має бути осередком критичної думки, в якому автономія мистецьких інституцій є очевидною. Закриття мистецьких виставок, запровадження цензури є профанацією самої суті університету».

Оскільки Центр надалі не працює це ставить під загрозу проведення вже запланованих у березні художніх виставок та феміністичної конференції за участі гостей з Польщі, Росії, США, Фінляндії, Сербії й Франції.

Студенти, організатори виставки, митці і усі незгодні пікетуватимуть УКМА (оце дожилися - ред) у понеділок, 27 лютого о 13.00 перед 1 корпусом Академії (вул. Сковороди, 2).

Володимир Сай, "скульптура з курячої шкіри". Для того щоб щось закрити мізків більше ніж у цієї голови і не потрібно

скандал протест мезозой мистецтво квіт могилянка

Знак гривні
Знак гривні