Південна Осетія: лідер опозиції Алла Джіоєва у реанімації без свідомості

Екс-кандидат в президенти Південної Осетії Алла Джиоева залишається в реанімації у важкому стані: протягом ночі вона приходила до тями, однак зараз знову знаходиться без свідомості.

За словами прихильників Джіоєвим, її потрібно терміново вивозити в російський медичний заклад - у Москву чи у Владикавказ. (покійний Джарти теж лікував важку хворобу у Москві - ТЕКСТИ)

"Ми не віримо, що їй надають належну увагу та допомогу. З лікарні в штаб подзвонив один з лікарів, який сказав про те, що крім травм голови, отриманих після удару прикладом при штурмі, у неї зламано два ребра", - сказала член штабу Еліна Марзоєва в інтерв'ю Бі-бі-сі.

За словами соратниці Джіоєвї, краще перевезти опозиційного політика до Москви, ніж до Владикавказа, де "можуть побоятися зафіксувати побої".

Колишня кандидат у президенти Південної Осетії, яка 10 лютого планувала провести власну інавгурацію, госпіталізована в середу. За словами її прихильників, співробітники південноосетинських силових структур взяли штурмом штаб кандидата в президенти.

За версією прокурора Південної Осетії Георгія Кабулова, під час розмови з представниками прокуратури Джіоєвій стало погано, і слідчий викликав наряд міліції та швидку допомогу, після чого вона була госпіталізована з діагнозом "гіпертонічний криз".
Зараз багато прихильників опозиційного кандидата, перемога якої у другому турі грудневих виборах була визнана недійсною, чергують біля лікарні.

"Поки вони мовчки висловлюють свій протест", - говорить Марзоєва. Вранці в п'ятницю повідомлялося, що екс-кандидат прийшла до тями і скаржилася на болі в усьому тілі, проте потім їй знову стало гірше.

На питання, чи є травми на тілі Джіоєвим, лікар, з яким зв'язалося агентство РИА Новости, відповів негативно. Стан пацієнтки оцінюється як стабільно-важкий. За словами прес-секретаря Джіоєвої, під час штурму виборчого штабу нападники також побили її чоловіка і брата, які намагалися заступитися за неї.

Крім того з штабу вилучені системний блок комп'ютера та документація.
Навколо лікарні, за словами прихильників Джіоєвим, як і раніше стоїть міліцейське оточення.

Південноосетинська прокуратура повідомила, що Джіоєвим викликали для дачі свідчень у кримінальній справі, порушеній у вересні минулого року в зв'язку зі спробою державного перевороту в республіці.
27 листопада 2011 в Південній Осетії пройшов другий тур президентських виборів, в який вийшли глава МНС республіки Анатолій Бібілов і екс-міністр освіти Джиоєва.

За підсумками голосування ЦВК повідомив про перемогу Джіоєвої. Однак Верховний суд республіки скасував результати виборів. Не погодившись з цим рішенням, Джиоева оголосила себе обраним президентом, її прихильники зайняли центральну площу Цхінвалі.

9 грудня чинний тоді президент Південної Осетії Едуард Кокойти і Джиоева досягли угоди по врегулюванню ситуації в країні.
Але 18 січня 2012 Джиоева повідомила, що відкликає свій підпис під угодою, оскільки влада порушує досягнуті домовленості.
Вона також заявила, що не братиме участь в нових виборах глави республіки і зажадала передати їй владу як законно обраному президенту.

Пізніше вона призначила на 10 лютого власну інавгурацію на посаду глави Південної Осетії.

Нові президентські вибори в Південній Осетії призначені на 25 березня.

Джерело: Російська служба Бі-Бі-Сі

Будемо дуже вдячні, якщо ви залакаєте сторінку ТЕКСТІВ на Фейсбуці. http://www.facebook.com/texty.org.ua Повірте на слово, це нам допоможе робити більше хороших маеріалів.

південна осетія кавказ росія

Знак гривні
Знак гривні