В Південній Осетії за день до інавгурації ОМОН розгромив штаб кандидата переможця

Увечері в четвер бандити, які мають при собі документи співробітників південноосетинського ОМОНу, взяли штурмом штаб-квартиру екс-кандидата в президенти Південної Осетії Алли Джиоєвої, яка збиралася в п'ятницю провести інавгурацію і проголосити себе главою республіки.
Про це повідомляє ЖЖ-юзер cyxymu з посиланням на "Газету.Ru".
Джиоєвій під час штурму стало погано, зараз вона знаходиться в лікарні. Її штаб розгромлено, частину прихильників, у тому числі чоловіка Джиоєвої, заарештовано.

Джиоева в реанімації з гіпертонічним кризом, біля лікарні починають збиратися її прихильники.

«У штаб прийшов слідчий прокуратури і зажадав, щоб Алла поїхала з ним як свідок у кримінальній справі. Вона відмовилася, тому що у нього не було документів. Буквально за кілька хвилин у штаб увірвалися люди в масках, з автоматами», - розповіла "Газеті.Ru" правозахисниця Фатіма Маргієва.

«Будівлю штурмували омонівці, також серед нападників були працівники держохорони, які працювали ще за Кокойти [російський ставленик Едуард Кокойти, екс-президент Південної Осетії], але керував усім чоловік у цивільному. За нашими даними, він може бути з російської ФСБ», - зазначила Марзоєва.

Трохи пізніше в.о. генпрокурора Південної Осетії Георгій Кабулов підтвердив, що лідер південноосетинської опозиції госпіталізована: лікарі кажуть, що у неї гіпертонічний криз.

«Джиоєва відмовилася виконувати вимогу слідчого, посилаючись на те, що завтра у неї відбудеться інавгурація. В ході розмови Джиоєвій стало погано, слідчий викликав швидку допомогу і наряд міліції, оскільки у дворі штабу Джоєвої перебували 20-25 невідомих осіб», - заявив Кабулов.

«Зараз іде обшук у штабі, а сам він при штурмі був розгромлений», - розповіла Марзоєва.

У четвер в Південній Осетії був останній день реєстрації кандидатів у президенти ПО. Напередодні закінчення реєстрації парламент невизнаної республіки прийняв поправки в закон, який позбавляє опозиціонера Аллу Джиоєву можливості бути обраною: президентом республіки не може бути людина з непогашеною судимістю, яка є у екс-кандидата в президенти.

У четвер в Цхінвалі пройшов мітинг на підтримку президентських виборів, який зібрав близько трьох тисяч чоловік.«Людей зігнали туди під загрозою звільнення, шантажували їх, уважно стежили і відзначали, хто туди прийшов, а хто ні», - розповіла очевидець мітингу Маргієва.
За її словами, головними гаслами мітингу були «не допустити кровопролиття» і «провести чесні вибори». "Не дуже зрозуміло, про яке "кровопролиття" говорили організатори, - зазначила Маргієва. - Взагалі ті, хто зібрався на площу, потім дуже швидко порозходилися".

Комент cyxymu:
Черговий раз осетинам показали, хто тепер в їхньому будинку господар. Окупанти просто наплювали на вибір осетин. На жаль, той урок демократії, який начебто піднесли жителі Південної Осетії росіянам [перемога Джиоєвої над Кокойти на президентських виборах] виявився холостим пострілом.
І російська влада, яка після окупації повністю контролює все в цій республіці, показала, як поводитиметься на виборах президента Росії, якщо щось піде не так, як вони задумали.

Це дуже хороший приклад того, як Росія виконує взяті на себе зобов'язання і як ставиться до підписаних договорів. Джиоєвій гарантували участь у виборах, потім відразу не зняли прокурора, в результаті навіть не допустили на вибори, а в кінці побили до напівсмерті, і ось вона в реанімації.

Після цього як осетини будуть дивитися на росіян? Як на окупантів.

Джерело: Інфопорн

південна осетія кавказ росія

Знак гривні
Знак гривні