Юра Єнакієвський захопив найбільшого зернотрейдера «Нібулон», перед цим посадили сина власника. ОНОВЛЕНО8.02

Структури, які пов'язують з народним депутатом від Партії регіонів Юрія Іванющенка отримали під контроль 50% акцій найбільшої української агрокомпанії «Нібулон».

Про це «Коментарям» повідомило джерело, близьке до керівництва компанії.

«Вадатурський (Олексій Вадатурський - засновник і власник« Нібулону ») поступився структурам Іванющенко 50% акцій. Останньою краплею став арешт заступника гендиректора (цю посаду займає єдиний син Вадатурського). Однак його вже випустили. Майже відразу після передачі акцій», - розповіло джерело виданню.

«Нібулон» є однією з найбільших агрокомпаній України, що спеціалізується на вирощуванні сільгосппродукції та її експорті. «Нібулон» - спільне українсько-угорсько-британське підприємство, яке забезпечує контроль над усіма стадіями руху зерна по ланцюжку «поле - лінійні елеватори - перевантажувальний термінал». Компанія входить в топ-5 експортерів зернових України.

Проблеми у «Нібулон» почалися влітку 2010 року зі скрути будівництва річкових терміналів і появи кримінальних справ проти керівництва філій компанії. Пізніше, судна СП з зерном не могли пройти українську митницю, «Нібулон» також не отримав достатньо квот від Мінагро для експорту врожаю зернових.

У ЗМІ з'явилася інформація, що проблеми у компанії з'явилися після зацікавленості її роботою Юрія Іванющенка. Однак, Олексій Вадатурський спростовував існування такого «інтересу» до своєї власності з боку нардепа.

Джерело: Інфопорн

Оновлено 8 лютого. Вадатурський спостував інформацію, про продаж акцій "Нібулона". "Це марення ы неправда", - заявив вын

агропром рейдери бізнес єнакієвський абзац

Знак гривні
Знак гривні