Відзначення річниці Майдану заборонили через візит Президента Литви. Активісти закликають написати їй листа.

Київська влада на чолі з головою КМДА Олександром Поповим, (якого ніхто не обирав на посаду мера Києва) придумала дві причини, аби заборонити святкування річниці Майдану. Одна це встановлення гігантської ялинки, а інша візит в Україну Президента Литви Далі Грибаускайте.

Звичайно, попри заборону ніхто від наміру вийти на Майдан не відмовився. Нагадуємо, святкування має початися 22 листопада о 18.00. Жодних промов і виступів не буде, просто зберуться люди і згадають старі добрі часи.

Але це не все. Активісти сайту Майдан почали кампанію з написання листів до Президента Литви в якому інформують керівника Литви, що її що візит до України використовується, як привід для обмеження прав і свобод українців.

Кожен бажаючий може відправити такий лист заповнивши відповідну форму на сайті литовського Президента.

Наводимо текст листа:

Уважаемая г-жа Президент!

Вам предстоит посетить Киев 22 ноября. Это большая честь для всех украинцев – принимать Вас в качестве гостя. Более того, день вашего визита является символом для всех свободных украинцев – День свободы, годовщина Оранжевой революции 2004 года.

Однако нынешняя украинская власть использует Ваш визит для ограничения прав и свобод людей. А именно, Управление государственной охраны и Киевская городская государственная администрация обратились в суд с требованием запретить любые митинги и собрания на Майдане Незалежности 22 ноября, и суд согласился с их аргументацией, что подобные акции могут создать опасность для Вас.

Уважаемая г-жа Президент! Если вы согласны, что подобная практика использования международных отношений для подавления гражданских прав и свобод является неприемлемой в цивилизованном мире, спросите г-на Януковича, в курсе ли он действий своих подчиненных и что он думает о подобных действиях.

Звернення литовською і англійською мовами можна взяти із сайту Майдан.

майдан акція мезозой

Знак гривні
Знак гривні