Верховну Раду знову штурмували. Цього разу чорнобильці (ВІДЕО)

Вже вдруге цієї осені незадоволені громадяни намагаються увірватися до приміщення Верховної Ради. Спочатку це були афганці, котрим уряд намагався урізати надмірні соціальні пільги тепер – чорнобильці. Причина та ж.

Сьогодні мітигувальники навіть поламали паркан, яким влада огородила парламент. Лише «Беркут» завадив натовпу увірватися до приміщення. Цікаво, що б робили чорнобильці, аби таки увірвалися в Раду?

Як правило, у таких випадках приміщення грабують і палять. Так було і з Версалем і декілька років тому з урядовими будівлями у Молдові. Безрозсудний штурм жодної проблеми не вирішує і тільки дозволяє владі починати репресії і закручувати гайки.

Голова фракції ПР у парламенті вже заявив, що штурм це провокація, оскільки основні вимоги чорнобильців уже враховані при переговорах з їхніми лідерами.

Нинішні осінні протести одні із самих агресивних за усі роки незалежності. За всю попередню історію Ради її намагалися штурмувати двічі - під студентської Революції на граніті і Помаранчевої революції. Але тоді протестуючі не були переповнені ненавистю і злобою, як зараз.

Цілком можливо що збільшення агресії в суспільстві це наслідок не тільки зубожіння, а й побудови «вертикалі влади» і використання грубої сили щодо політичних опонентів.

Між іншим чорнобильці штурмували парламент під записані звуки автоматної черги.

закон Рада протести пільги

Знак гривні
Знак гривні