Детальний ВІДЕОсюжет ТВі про момент арешту Тимошенко + останні події (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Мітинг під Печерським судом триває. Набколо багато "Беркуту". Суд сьогодні вночі пробував його заборонити, але помилка в рішенні дозволила легально родовжувати протест. Противники Тимошенко, якими керує сумнозвістний оегіонал Калашніков отримали дозвіл проведення чвоєї акції.

Оновлено: "Батьківщина молода" закликає всіх громадян зібратися в неділю о 10.00 на мітинг під Лук'янівським СІЗО для підтримки Тимошенко.

Юлія Тимошенко повернулася у ту саму камеру СІЗО з якої 9 років тому вийшла народною улюбленецею і героїнею. Формальних причин до її арешту не було, про те і суддю і організаторів процесу вочевидь дістала нахабна поведінка Юлії Володимирівни.

Недоброзичливці навіть вважають, що вона сама усіма силами провокувала свій арешт, а Банкова піддалася на провокацію. Так це чи ні судити не беремося. Одне можна сказати точно: рішення Януковича (є у когось сумніви, що саме він прийма це рішення?) посадити свого головного опонента на президентських виборах, свідчить лише про його слабкість і нераціональний страх, а це не найкращий психологічний стан для початку "війни".

Момент арешту Тимошенко. Фото Української Правди

Однією з перших на арешт екс-кандидата в президенти відреагувала Росія

"Газові" угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності з національним законодавством двох держав.

Про це говориться в заяві Міністерства закордонних справ Росії з приводу арешту екс-прем'єра Юлії Тимошенко, розміщеному на офіційному сайті.

"Всі "газові" угоди 2009 року укладалися в суворій відповідності з національним законодавством двох держав і міжнародним правом, і на їх підписання були отримані необхідні вказівки президентів Росії та Україні", – говориться в повідомленні.

"Виходимо з того, що судовий розгляд щодо Тимошенко має бути справедливим і неупередженим, відповідати всім вимогам українського законодавства при забезпеченні можливостей захисту та дотримання елементарних гуманітарних норм і правил", – вважають в російському МЗС.

В той же час голова комітету Держдуми у справах СНД і зв'язків зі співвітчизниками Олексій Островський вважає, що заради політичної стабільності в Україні не треба було арештовувати екс-прем'єра Юлію Тимошенко.

"Вважаю, було би доцільніше замість переслідування тих, хто, можливо, дійсно брав участь в сумнівних рішеннях та операціях, оголосити економічну, податкову та інші види амністії, пов'язані з можливими злочинами у цих сферах. Щоб нормалізувати ситуацію всередині країни, заради майбутнього України та її громадян, тобто почати жити з чистого листа", – сказав Островський в інтерв'ю "Інтерфаксу" в п'ятницю.

Водночас парламентарій вважає, що, "безумовно, в українському суспільстві йдуть демократичні процеси, свідченням чого є навіть сам факт арешту одного з колишніх керівників країни".

"У сучасній демократичній правовій державі перед законом повинні бути рівні всі без винятку – від рядового громадянина до глави держави", – заявив депутат.

Західні дипломати у Києві шоковані арештом екс-прем’єра Юлії Тимошенко.
Про це пише британське видання The Financial Times, повідомляє УНІАН.

У статті відзначається, що арешт лідера української опозиції викликав нову хвилю занепокоєння "через переслідування адміністрацією Віктора Януковича своїх політичних опонентів та згортання демократії в країні".

Західні дипломати у Києві були шоковані цим арештом, зазначаючи, що він може стати на заваді євроінтеграційним планам Києва, пише видання.
Один із західних дипломатів назвав цю ситуацію ще одним свідченням того, що за рік президентства Януковича Київ почав віддалятися від ключових цінностей ЄС, таких як демократія; і що це ставить під загрозу шанси України підписати з Брюсселем угоду про зону вільної торгівлі та асоціацію до кінця цього року.
"Безумовно, ця подія викликає серйозне занепокоєння", - сказав посол ЄС в Україні Жозе Мануель Пінту Тейшейра.

Видання нагадує, що МЗС Росії оприлюднило заяву, в якій закликало українську владу ставитись до Тимошенко справедливо, і наголосило, що газова угода 2009 року укладалась у суворій відповідності законодавствам обох країн.
На думку автора статті, російська заява є ще одним сигналом про те, що Москва не збирається переглядати "газову" угоду.

Уряд США стурбований арештом екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.
Про це йдеться в повідомленні посольства США в Україні, яке цитує "Інтерфакс-Україна".
"Арешт екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко стурбував міжнародне співтовариство щодо застосування верховенства права в Україні і ще більше додав подіям вигляду політично мотивованих переслідувань", - відзначає посольство.
Як ідеться в повідомленні, "уряд США поділяє цю стурбованість і закликає переглянути рішення про ув'язнення пані Тимошенко і розглянути її негайне звільнення".
"Ми піднімали перед урядом України питання про нашу стурбованість щодо юридичних процесів проти пані Тимошенко та інших опозиційних діячів і продовжуватимемо ретельно стежити за цими процесами", - наголошується в заяві.
Посольство США в Києві звернулося за можливістю відвідувати Тимошенко під час її ув'язнення.

суд репресії тимошенко

Знак гривні
Знак гривні