Мубарака теж хочуть посадити. Його звинувачують у загибелі демонстрантів під час січневих заворушень.

Спеціальний комітет, створений в Єгипті для розслідування випадків насильства під час антиурядових демонстрацій, висунув на адресу екс-президента країни Хосні Мубарака і колишнього міністра внутрішніх справ звинувачення в умисному вбивстві протестуючих.

В результаті розгону мирних демонстрантів за допомогою гумових куль, бойових патронів, водяних гармат і сльозоточивого газу в Каїрі та інших єгипетських містах у час народних протестів загинули понад 360 осіб, тисячі отримали поранення.

Комітет дійшов висновку, що Мубарак несе відповідальність за загибель людей, так як займав на той момент посаду глави держави. Результати розслідування комітет передав до прокуратури.

Екс-міністра внутрішніх справ Єгипту Хабіб аль-Адлі комітет звинувачує в тому, що він наказав поліції відкрити вогонь по мітингувальниках. Аль-Адрі вже пред'явлені звинувачення в розтраті державних коштів і відмиванні грошей.

Раніше дочка колишнього президента Єгипту Анвара Садата-Ракія звинуватила Хосні Мубарака в причетності до вбивства свого батька в 1981 році.

Нагадаємо, 28 лютого прокуратура Єгипту ухвалила рішення про заборону на виїзд з країни Хосні Мубарака і членів його сім'ї. Також було накладено арешт на все майно екс-президента, його дружини Сюзанни, синів Аля і Гамаля, а також їхніх дружин і дітей.

Мубарак подав у відставку з поста президента 11 лютого. Влада в Єгипті була передана Вищій раді збройних сил, яка 13 лютого скасувала дію конституції і розпустила парламент.

Відставці Мубарака передували 18 днів масових акцій протесту, які охопили не тільки Каїр, а й Олександрію, Суец і ряд інших міст.

http://tsn.ua

єгипет

Знак гривні
Знак гривні