Голова комітету Думи Росії вважає, що двомовність в Україні шкодитиме українському суверенітету

Глава Комітету з міжнародних справ Держдуми РФ Костянтин Косачов не вважає, що потрібно зрівняти у правах українську й російську мови.

Про це він сказав в інтерв’ю журналу "Профіль".

"Так, існує проблема російської мови, ясно, що значна частина населення України продовжує нею користуватися, вважаючи своєю рідною", - сказав Косачов.

"Але так само очевидно, що, якщо дати цій мові такі ж повноваження й свободи, як українській, то від цього могла би постраждати вже українська мова, що було б зовсім неправильно для долі державності, для суверенітету України", - додав він.

При цьому він підкреслив, що не бачить конфлікту на мовному грунті і не чекає від Віктора Януковича кроків, спрямованих на надання російській мові статусу офіційної.

"Ніхто в Росії не був наївним і не очікував від Януковича, щоб він під диктовку Кремля видавав якісь декрети", - додав він.

Він назвав політику Януковича "абсолютно адекватною проукраїнською політикою".

Коментуючи курс України на вступ до Євросоюзу, побажав: "Прапор вам у руки й повний уперед!"

"Яким би не був європейський вибір України, Росія повинна з ним погоджуватися", - зауважив політик

Однак додав, що двом державам "варто спільно займатися тим, щоб європейський вибір України не ускладнив україно-російські відносини".

Українська правда

Що стоїть за такою заявою і яка її мета сказати важко. Зрозуміло, що в такій країні, як Росія керівник парламентського комітету виключно свої думки не озвучує. Очевидно це відголоски боротьби між Путіном і Мєдвєдєвим. В когось є пояснення?

мова росія

Знак гривні
Знак гривні