У Львові вирішили не брати орендну плату за землю з Українського католицького університету

10 березня під час сесії Львівської міської ради депутати проголосували за звільнення Українського Католицького Університету УГКЦ від орендної плати за землю у 2011 році. За цю ухвалу проголосувало 82 депутати. Напередодні депутати від "Свободи", котрі становлять більшість я ввести цю плату, хоча інші навчальні вузи Львова її е платять.

Як інформував ZAXID.NET , 17 лютого депутати Львівської міської ради вилучили з порядку денного 27 питань, серед яких – питання звільнення від орендної плати Українського католицького університету. Водночас міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що вчергове винесе це питання на розгляд сесії.

Секретар Львівської міської ради, «свободівець» Василь Павлюк запевнив, що депутатський корпус готовий звільнити Український Католицький Університет від сплати орендної плати за землю, однак, перед цим депутати хочуть дізнатись позицію громади за допомогою громадських слухань.

Раніше, 27 січня 2011 року депутати Львівської міської ради відмовилися звільнити Український католицький університет від орендної плати за землю та земельного податку. Зокрема, від фракції ВО "Свобода" «за» проголосував один депутат Андріян Гутник, проти – один депутат – Ірина Шалаковська, утрималось троє, решта – 49 депутатів – не голосували.

УКУ один з найбфльш просунутих вузів України, існує за рахунок пожертв. Там викладають знані українські інтелектуали, такі як Мирослав Маринович, Ярослав Грицак. Близько року тому ректор університету Борис Гудзяк виступив із заявою пр оте, що СБУ намагалося схилити його до співпраці.

освіта свобода львівщина

Знак гривні
Знак гривні