Влада зробила свій вибір: елітний житловий комплекс замість Софії Київської? Відновлене скандальне будівництво

На найскандальнішому будівництві Києва, по вул. О. Гончара, 17-23 (Fresco Sofia), через яке Софія Київська ледь не потрапила до «чорного списку» ЮНЕСКО, поновилися будівельні роботи.

26 лютого, в суботу, о 13.00 відбудеться масштабна акція протесту, мета якої - негайно зупинити будівельні роботи у буферній зоні Софії і захистити від руйнації історичний квартал Києва.

Будівництво у буферній зоні Софії Київської відновилося всупереч заявам Прем'єр-міністра Азарова і рекомендаціям ЮНЕСКО: протягом кількох днів тривають руйнівні для Софії і довколишніх будинків будівельні роботи на Гончара, 17-23. Десятиметровий котлован на величезному будівництві «елітного житлового комплексу з 2-поверховим підземним паркінгом» копається прямо під стінами Софії Київської.

Саме через незаконне будівництво на Гончара, 17-23, об’єкт всесвітньої спадщини ЮНЕСКО «Софія Київська та Києво-Печерська Лавра» може бути внесено до так званого «чорного списку» ЮНЕСКО вже цього року. Експерти ЮНЕСКО неодноразово виступали проти даного будівництва, але попри їх рекомендації, попри обурення української та міжнародної громадськості, заяви політиків, будівництво знов перейшло у загрозливу фазу інтенсивного розвитку.

У зв’язку із поновленням будівельних робіт на цьому скандальному будівництві ініціативна група мешканців навколишніх будинків 26 лютого, у суботу, о 13.00 організовує акцію протесту, куди запрошує усіх небайдужих киян, діячів культури і мистецтва, депутатів Верховної Ради та Київради, представників громадських організацій та політичних сил.

Докладніше: 050 3568165 Ірина

Тріщина у кладці Софії Київської. Фото http://saveoldkyiv.org

київ протест будівництво

Знак гривні
Знак гривні