У Києві дівчину відмовилися прийняти на роботу через українську мову

Киянці Олені Вороновій, яка влаштовувалася в одну зі столичних кав'ярень офіціанткою, висунули вимогу розмовляти тільки російською мовою.

За словами дівчини, вона намагалася влаштуватися на роботу офіціанткою в кафе в центрі Києва. Заповнила російською мовою анкету-резюме та поспілкувалася (теж російською) з керівником установи.

Незабаром після цього Воронова передзвонила в кафе, щоб остаточно підтвердити своє працевлаштування. По телефону дівчина розмовляла українською, при цьому зазначила, що українською мовою хоче розмовляти і на роботі.

У відповідь Воронова почула вимогу перейти на російську, якщо вона дійсно має намір працювати в цьому закладі. Зокрема, керівник закладу здивувалася, навіщо їй "ця мова".

Вона також повідомила, що власник кафе, вірменин за національністю, звик спілкуватися російською, а отже, україномовну офіціантку не зрозуміє і "не витримає".

Вороновій, таким чином, пред'явили вимогу розмовляти на роботі російською, якою, за її словами, дівчина володіє "цілком добре". Вона відмовилася.

"Заради справедливості варто зауважити, що керівник не сварила і не ображала мене", - зазначила дівчина.

Воронова, українка за національністю, виросла в російськомовній родині на півдні Одеської області. У дев'ятнадцятирічному віці, після подорожі на Прикарпаття, дівчина перейшла на українську мову спілкування.
http://as-tar.livejournal.com/429196.html

мова київ

Знак гривні
Знак гривні