Регіонали протягують законопроект, який скасовує квоту на українську музику в ефірі

Парламент вирішив відмовитися від квотування музичних творів українських авторів у теле-і радіоефірі. Відповідний законопроект "регіоналки" Олени Бондаренко в першому читанні підтримали 240 народних депутатів.

Ухвалити проект закону Бондаренко на вчорашньому засіданні парламенту у народних депутатів вийшло не відразу. Спікер Володимир Литвин запропонував прийняти його "за основу", але інформаційна система "Рада" зафіксувала всього 225 голосів при необхідних 226.

"Не спрацювали картки голосування! Колеги, прошу повернутися. Якщо є голоси, то вони є, а якщо немає, то їх немає", - заявив Литвин і поставив документ на повторне голосування, яке показало підтримку 240 депутатів.

Цей законопроект, зареєстрований у квітні 2010 року, передбачає скасування обов'язкової 50-відсоткової квоти на трансляцію музичних творів українських авторів в ефірі теле-і радіостанцій.

На думку автора, музичні твори українських авторів чи виконавців належать до категорії "Європейські твори", а значить щодо них не можна встановлювати окремі квоти.

Це вже не перша спроба оскаржити 50-відсоткову квоту на національний аудіовізуальний контент. У 2006 році власник радіокомпанії "Гала" Джозеф Лемір подав до Арбітражного трибуналу при Міжнародному центрі з вирішення інвестиційних спорів (ICSID) позов до уряду України.

Однак своїм рішенням від 14 січня 2010 року трибунал відмовив йому в задоволенні цієї частини позову, визнавши право держави на підтримку національної культури.

http://www.ut.net.ua/News/7890

Ну, шо інтєлєгєнти?! Тєпєрь всє слушают шансон!

мова окупація регіони

Знак гривні
Знак гривні