Знову погані новини: Українська служба Бі-Бі-Сі закриває своє радіомовлення.

Залишається вебсайт Бі-Бі-Сі Мій Світ, повідомляється на сайті компанії.

"Ми повинні скоротити витрати у зв'язку зі зменшенням розміру гранту, який надає Міністерство закордонних справ Великої Британії, - каже голова Всесвітньої служби Бі-Бі-Сі Пітер Горрокс. - І нам необхідно зосередити зусилля на тих мовних службах, у яких є найбільша потреба і які чинять найбільший вплив".

Крім української, буде припинено радіомовлення також азербайджанською, російською (за винятком окремих програм), іспанською (для Куби), в'єтнамською, китайською і турецькою.

Бі-Бі-Сі раніше оголосила, що закриває 5 мовних служб через скорочення бюджету корпорації. Закрито буде албанську, македонську, сербську служби, а також редакції, які випускають програми для країн Карибського регіону англійською мовою та португальською - для країн Африки.

Як оголосив голова Всесвітньої служби Пітер Горрокс, 650 робочих місць із 2400 на Всесвітній службі буде закрито протягом наступних 3 років, більшість із них - протягом першого року.

У понеділок Бі-Бі-Сі також оголосила про закриття приблизно 200 веб-сайтів і звільнення 360 людей, зайнятих їхнім виробництвом.

На Бі-Бі-Сі давно ходили чутки, про закриття служби. Однією з причин, журналісти у розмовах між собою називали недостатню популярність радіо-програм.

Колективу ТЕКСТІВ надзивичайно прикро, адже зникає один з небагатьох якісних україномовних продуктів. До того ж по рівню професіоналізму рівних українській службі Бі-Бі-Сі радіостанцій в нас не існує.

медіа змі

Знак гривні
Знак гривні