Звіт про політичні репресії: січень 2011

Починаючи з 22 грудня всього заарештовано 15 осіб, з них - 11 членів ВО "Тризуб", 1 - член ВО "Свобода", 2 - в зв`язку з податковим майданом, 1 - член Братства Святого Луки. 5 знаходяться на підписці про невиїзд, з них - 4 члена ВО "Тризуб" та 1 - учасник податкового майдану.

Проведено два обшуки в київських інтелектуалів, що не належать до жодної організації, в них вилучена техніка та носії інформації.

Міліція за дорученням ГПУ зайнялася письменницею Марією Матіос, яка публічно виступила проти влади і на зміст книжки якої поскаржився народний депутат від КПУ, однак далі залякування справа поки що не пішла - карну справу не відкрито.

Всі, крім однієї, існуючі справи заведені за хуліганські дії вчинені групою осіб - пошкодження пам`ятників або тротуарної плитки. Однак під час цих хуліганських дій люди виявляли свою політичну позицію - протестували проти самого існування пам`ятників або податкового кодексу.

В цих справах про хуліганство міліція застосовує невиправдано жорстокі запобіжні заходи (у вигляді взяття під варту, хоча ніхто з арештованих не ухилявся від слідства), порушує права затриманих - є 5 свідчень про недопущення адвокатів та 4 свідчення про катування в міліції. Арештів за численні пошкодження пам`ятників раніше не траплялося. Також нікого не затримували за псування тротуарної плитки під час минулих майданів починаючи з 2000 року.

Детальніше читайте на сайті Майдан

репресії

Знак гривні
Знак гривні