В Тунісі війська штурмують президентський палац, охорона екс-президента відстрілюється

У столиці Тунісу в ці хвилини триває перестрілка між військовими і службою безпеки скинутого президента країни, повідомило обізнане джерело. Стрілянина чути в районі президентського палацу, який знаходиться на околиці міста.

За словами очевидців, чутні потужні вибух і довгі автоматні черги.

Раніше повідомлялося, що в центрі столиці Тунісу під час інциденту зі стріляниною біля будівлі опозиційної партії поліція затримала чотирьох осіб із паспортами ФРН і двох громадян Швеції.

Також сьогодні було арештовано голову служби безпеки екс-президента Тунісу Зін аль-Абідін бен Алі . Він постане перед судом за звинуваченням у розпалюванні насильства і загрози національній безпеці.

Як повідомляє місцевий телеканал, глава охорони Алі Серіаті і кілька його колег були арештовані в неділю вдень. «Екс-голова президентської охорони постане перед судом за звинуваченням у загрозі національній безпеці і підбурюванні до збройного насильства», - цитує Reuters телеканал.

Уряд Тунісу закрив всі школи та університети, число жертв масових безпорядків у країні перевищило 20 осіб.

На тлі заворушень екс-президент бен Алі втік разом зі своєю родиною до Саудівської Аравії.

Раніше «Газета.Ru» повідомляла, що масові заворушення, викликані незадовільними соціальними умовами, безробіттям серед молоді та корупцією, в Тунісі почалися ще в грудні 2010 року.

Gazeta.ru

туніс революція

Знак гривні
Знак гривні