ГПУ змінила статус Тимошенко з підозрюваної на обвинувачувану і погрожує заарештуваи Луценка

Генеральна прокуратура змінила статус Юлії Тимошенко з підозюваної на обвинувачувану та взяла з неї підписку про невиїзд.

"Я отримала постанову при притягнення в якості обвинуваченого, порушили кримінальну справу", - сказала Тимошенко, коли вийшла з будівлі ГПУ після більш ніж двогодинного допиту у понеділок, 20 грудня.

Тимошенко зачитала витяг з тексту постанови ГПУ, в які йдеться про те, що вона "діючи умисно в особистих інтересах, вирішила одноосібно прийняти рішення щодо використання коштів, що надійшли від продажу квот на викид парникових газів та мали цільове призначення на покриття видатків державного бюджету України з виплати пенсій".

"Вони хочуть, щоб я не мала можливості їздити до людей в регіони, таким чином вони хочуть обмежити моє право на спілкування з людьми, але я навіть з такою підпискою завжди знайду можливості бути з людьми і підтримувати їх в ці непрості часи", - заявила Тимошенко.

Як відомо, Тимошенко викликали на допит за звинуваченням у нецільовому використанні коштів, отриманих Україною в рамках Кіотського протоколу.

Сьогодні ГПУ також пригрозила арештувати екс-міністра внутрішніш справ Юрія Луценка, якщо він негайно не прийде ознайомлюватися зі справою порушеною проти нього.

"У разі подальшого ухилення Луценка від явки до слідчого, Генеральною прокуратурою буде вирішено питання про заміну йому запобіжного заходу з підписки про невиїзд на тримання під вартою", - йдеться у заяві, поширеній прес-службою ГПУ.

луценко репресії тимошенко

Знак гривні
Знак гривні