Адвокати міліціонерів вимагали засекретити справу Ігоря Індила, обвинувачення просило суд вигнати журналістів

У понеділок, 20 грудня, у Деснянському суді Києва почалося судове слідство у справі загибелі студента Ігоря Індила в стінах Шевченківського райвідділку міліції навесні цього року.

На лаві підсудних - дільничний Сергій Приходько і черговий Сергій Коваленко. Їм висунуті звинувачення за статтями КК "Перевищення влади" і "Службова недбалість" (покарання - від штрафу в 850 грн. до 8 років в'язниці).

На вимогу підсудних, суддя заборонила проводити відеозйомку в залі суду. Адвокати обвинувачених міліціонерів також зажадали, щоб суд проходив у закритому режимі. Прохання не пускати до зали суду пресу підтримали і представники міськпрокуратури, однак суддя Маргарита Васильєва відхилила це клопотання і оголосила процес відкритим.

Правоохоронцям уже висунули звинувачення, і почали опитувати свідків.

Нагадаємо, у травні в Шевченківському райвідділку міліції загинув 20-річний студент Ігор Індило, якого забрав із гуртожитку дільничний інспектор на власному авто.

Правоохоронці заявили, що хлопець убився сам - бо кілька разів упав із "висоти власного зросту" на підлогу і вдарився головою, перебуваючи у стані алкогольного сп'яніння.

Водночас батьки Індила розповіли, що побачили свого сина в морзі всього в синцях та гематомах. Якщо правоохоронці і не вбивали студента, то, принаймні, дали йому померти, запевнив представник батьків загиблого, посилаючись на відеоспостереження в самій камері затримання.

ТСН

міліція злочин індиго

Знак гривні
Знак гривні