Німецький політолог: справа проти Тимошенко - прояв відсталості словянських народів

Німецький політолог наголосив, що переслідування Тимошенко відбиває політикою, помстою і приниженням, однак розчаровану в Україні Європу вже нічим не здивувати.

Директор Центру ім. Бертольда Бейца при Німецькій раді із зовнішньої політики Олександр Рар назвав її переслідування нинішньою владою Україн неетичним і проявом відсталості слов'янських народів у сфері демократії.

"Всім зрозуміло, що Ходорковський теж займався шахрайством і був корумпований, і теж грошима намагався купити політику. Всім цим займалася і Тимошенко - але не тільки вона. І її суперники, ті, хто сьогодні при владі, теж у цьому відношенні не чисті", - зазначив Рар.

Зокрема, Рар зауважив, що Європейський Союз, який відчуває розчарування, що в України спостерігається відхід від демократії, вже нічим не здивувати.

"Природно, треба сказати, у Тимошенко дуже багато було бруду в її колишній кар'єрі і в економічних махінаціях, якими вона займалася весь час у роки, перед тим, як бути прем'єром. Це все відомо. Але вона, все-таки, була головою опозиції, тобто главою сил, які боролися за посаду президента України. Я думаю, що таку фігуру відразу після виборів - рік ще не пройшов з тих пір, як вибори закінчилися, - починати переслідувати - це завжди пахне політикою, помстою і приниженням", - сказав експерт.

Рар зазначив, що в даній ситуації переслідування Тимошенко є неетичним.

"На жаль, в Україні — до речі, так само, як і в Росії, у Білорусі, — просто не терплять опозиції. І той, хто приходить до влади, відразу починає принижувати і знищувати своїх суперників. Це з демократією нічого спільного не має. На жаль, в цьому відношенні слов'янські народи ще набагато відстають від народів Західної Європи, де до вищих політиків, навіть якщо вони програли вибори, ставляться з великою часткою поваги", — сказав експерт.

Нагадаємо, ГПУ проти Тимошенко порушила кримінальну справу. Тимошенко проходить у справі у статусі підозрюваного у скоєнні злочину за ч. 3 ст. 365 Кримінального Кодексу.

Ця стаття КК передбачає покарання на строк від 7 до 10 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років. Тимошенко перебуває на підписці про невиїзд.

ТСН

репресії тимошенко

Знак гривні
Знак гривні