Литвин: ВР «приречена» прийняти Податковий кодекс у п'ятницю

Верховна Рада України в будь-якому випадку буде змушена розглянути пропозиції президента України до Податкового кодексу і прийняти закон у новій редакції, оскільки необхідно терміново ухвалювати держбюджет-2011. Про це заявив спікер ВР Володимир Литвин в ефірі «Радіо Ера», повідомляє прес-служба.

«Президент прийняв рішення накласти вето і завтра ми сподіваємося отримати його поправки до Кодексу. Тоді можна буде провести засідання комітету і підготувати документ для розгляду в сесійній залі у п'ятницю (3 грудня, — ред.)», — сказав Литвин.

При цьому він додав, що мова йде не про подолання вето, а мова йде про те, що Податковий кодекс буде прийнятий з урахуванням побажань президента.

«Далі відкладати не можна, оскільки потрібно розглядати державний бюджет...Верховна Рада, скажу відверто, приречена прийняти побажання президента, інакше можуть виникнути серйозні проблеми щодо прийняття бюджету на 2011 рік», — підкреслив він.

«Цей бюджет має бути прийнятий в новій бюджетній основі. В іншому випадку, можуть виникнути проблеми з виконання державою соціальних зобов'язань — виникне проблема фінансування пенсій та соціальної сфери», — пояснив глава парламенту.

Литвин зазначив, що Податковий кодекс є недосконалим, не вирішує проблем тих, хто працює за спрощеною системою, але разом з тим, дозволяє впорядкувати податкову систему.

«Так, цей кодекс недосконалий. Але рух зроблено, і на базі цього можна вдосконалювати документ у процесі його фактичної роботи», — підкреслив голова Верховної Ради. «Просто говорити, що все погано — це не вирішення проблеми. Треба запропонувати, як зробити краще», — зазначив він.

«Цей документ — не рядовий, і подія ця, відповідно, резонансна. Було багато мотивацій для того, щоб президент України підписав цей документ, а потім надіслав свої зауваження до Верховної Ради України. У той же час було прийнято нелегке і відповідальне рішення. І владі необхідно мужньо визнати свої помилки», — сказав Литвин.

Знак гривні
Знак гривні