Знесення наметового містечка біля Верховної Ради може початися 21 листопада в годину ночі (ОНОВЛЕНО 01:32)

ОНОВЛЕНО 01.32 Користувач Твітера @eduard_k: "Пишу из Марьининского.Всё тихо.Даже нет автобусов ОМОНа"

Кількість працівників міліції довкола наметового містечка й у Маріїнському парку різко зросла. Поінформовані джерела надали інформацію про те, що штурм і знесення містечка заплановано на першу годину ночі 21 листопада.

Учасники протесту закликають засоби масової інформації й усіх небайдужих громадян прибути до Верховної Ради України й перешкодити незаконним діям міліції, якщо такі будуть мати місце.

Сьогодні близько 16.00 до наметового містечка підприємців та профспілок у Маріїнському парку, що протестують проти прийняття Податкового кодексу, прибула група працівників міліції на чолі з заступником начальника Печерського райвідділу міліції м.Києва старшим лейтенантом Дмитром Семеренком.

Правоохоронці, посилаючись на Закон про міліцію, стали вимагати у протестуючих документи й фіксувати повні паспортні дані громадян. На законне запитання, що є підставою до таких дій, працівники міліції відповідати відмовилися.

У той самий час інша численна група працівників міліції стала перешкоджати встановленню чергового намета. Коли до наметового містечка прибули народні депутати України Олександр Стешенко, Андрій Павловський і Михайло Волинець, правоохоронці припинили протизаконні дії, але поводилися брутально і розмовляли нахабно навіть з народними обранцями. Дії з перешкоджання встановленню намета координував майор міліції Петро Онищенко.

Спецавтомобіль підрозділу «Беркут», що упродовж двох тижнів цілодобово чергував на майдані Маріїнського палацу на відстані 50 м. від табору протестуючих, був переміщений до нього впритул. Бійців вишикували біля авто й упродовж години з ними проводили оперативний інструктаж.

Учасники протесту переконані, що сьогодні правоохоронці здійснили спробу протизаконного знесення наметового містечка. Перешкодила цьому лише присутність народних депутатів. Усі події свідчать про те, що подібні спроби не припиняться.

Прес-служба Всеукраїнського центру сприяння підприємницькій діяльності.

http://chesni-podatky.org/

міліція протест податки

Знак гривні
Знак гривні