Регіонали готові йти на поступки підприємцям. Янукович ветуватиме Кодекс, якщо не буде компромісу

Янукович ветуватиме Податковий кодекс, якщо не буде компромісу
Партія регіонів (ПР) прогнозує, що президент Віктор Янукович накладе вето на Податковий кодекс, якщо не буде знайдений компромісний варіант, що влаштовує як підприємців, так і Кабмін.

Про це заявив в інтерв'ю голова фракції ПР народний депутат Верховної ради Олександр Єфремов.

"Все залежить від того, в якому варіанті буде прийнятий Податковий кодекс. Якщо він буде прийнятий у варіанті, який мінімізує розбіжності, що сьогодні існують, і не буде порушувати Конституції при його прийнятті, тоді у президента не буде підстав ветувати. Але якщо Податковий кодекс буде прийнятий, або з одним, або з другим, - тоді, природно, у президента будуть підстави, і я не виключаю варіант, що він скористається вето", - заявив Єфремов.

За його словами, на даному етапі найбільш спірним залишається 14-й розділ проекту Податкового кодексу, що стосується спрощеної системи оподаткування. Єфремов також не виключив, що в підсумковому документі для цього розділу будуть передбачені окремі терміни його введення, а саме з 2 кварталу 2011 р., тоді як весь кодекс у цілому в разі його ухвалення повинен набути чинності з 1 січня 2011 р.

Як повідомлялося, 16 листопада українські підприємці почали масові акції протесту проти ухвалення Податкового кодексу. Зокрема, у Києві зібралося не менше 30 тисяч мітингувальників.

Вони розбили намети під Верховною Радою і збираються там залишатися до остаточного прийняття Кодексу.

ТСН

протест податки

Знак гривні
Знак гривні