У Великобританії затримали дружину екс-мера Москви Лужкова

Олену Батурину затримали в аеропорту Великобританії, куди вона приїхала на ділові переговори з якимись англійськими бізнесменами. На неї поскаржився міліардер і колишній (хіба такі бувають?) кагебіст Олександр Лебедєв.

Дружина екс-мера Москви Олена Батурина була затримана у аеропорту Великобританії одразу після того, як пройшла митний контроль. Вона ніч провела у поліцейському відділку. За інформацією джерела близького до Юрія Лужкова, інцидент стався проти ночі на 8 листопада, коли Батурина прибула до Лондона на ділові переговори з якимись англійськими бізнесменами.

Прес-секретар Олександр Лебедєва пов'язав її затримання з рослідуванням, яке намагається провести британська влада.

"Наш запит стосується корупційних злочинів, які, за нашою інформацією, здійснювали екс-мер Москви Юрій Лужков і його дружина. Що стосується офіційної відповіді на наш запит, то ми чекаємо його наступного тижня - цей термін був обумовлений заздалегідь", - повідомив він.

У штаб-квартирі London Metropolitan Police Life News відмовилися дати коментарі за фактом затримання, пославшись на конфедінціальність.

Нещодавно бізнесмен Олександр Лебедєв виступив із скаргою проти Олени Батуриної, яку він адресував владі Великобританії. У своїй петиції, ґрунтуючись на показаннях Шалви Чигиринського, він зажадав провести антикорупційне розслідування її діяльності.

Суть скарги Чигиринського, який звернувся до вищого королівського суду, полягає в тому, що Олена Батурина змусила його переписати на неї половину акцій його підприємства Sibir Energy в обмін на можливість займатися бізнесом у столиці Росії. Бізнесмена обурює і той факт, що він змушений був оплачувати і особисті рахунки дружини Юрія Лужкова, як наприклад, утримання її приватного літака, яке обійшлося в 12 млн доларів.

Зазначимо, що раніше Юрій Лужков в інтерв'ю британській The Sunday Telegraph розповів, що вони з дружиною вивезли дітей до Лондона.

ТСН

трагедія британія

Знак гривні
Знак гривні