Невеличка перемога. Скандальний закон про мови на найближчому засіданні парламенту не розглядатиметься

Дивно, але акція проти нового закону про мови не заслужила окремої новини в більшості поважних інтерне-сайтів. Дивно, тому, що протестувати пройшло близько 2 тисяч грогмадян. До того ж публікації на мовну тематику завжди гарно читаються і викликають дискусію в коментах. Крім того акцію організовували чи не всі більш-менш політично активні громадянські рухи, там були присутні відомі музиканти, Фагот наприклад. Тобто усі складові того, аби потрапити в новини акція мала. Але не порапила.

Малоймовіно, що включився інститут цензури. Просто наші журналісти і видання вкрай ліниві. Їм лінь оперативно писати, їм легше передрати новину з інформагенції, їх більше цікавлять цитати політиків ніж живі люди і події.

Нагадаємо, що активісти вимагали від погоджувальної ради парламенту не вносити закон про мови (котрий "вибиває" українську мову з усіх сфер державного життя і передбачає близько 20 поправок до різних законодавчих актів) на розгляд на цьому сесійному тижні. І громадяни добилися свого, коаліція вирішила не вносити законопроект ні на цьому сесійному тижні ні на наступному.

Народ грюкав, стукав, калатав колотушками, гудів різними дудками. Через центральний вхід наважився зайти тільки регіонал Мірошніченко. Пікет простояв більше двох годин, увесь час поки тривали тривала погоджувальна рада і нардепи побоялися виходити через центральний вхід. Радувало, що було багато молоді.

пряма дія мова

Знак гривні
Знак гривні