Cамооборона та бойкот: новини з областей

Центральна Україна скористалася революцією, щоби позбутися пам’яток комунізму. Рахунок знесених пам’ятників Леніну йде вже на десятки. Сьомого лютого Ленін пав у Шепетівці (за ініціативою місцевих мешканців) та в Сумах (за рішенням міськради).

Розблоковуються адміністративні будівлі облцентрів Сходу, Півдня та Центру. За останні два дні розбарикадували адміністрацїі Сум, Черкас, Херсону. Усе ще забарикадованою залишається Луганська ОДА.

Після хвилі створення автомайданів у обласних та районних центрах, до обласних центрів докотилися ще кілька хвиль. У Західній та Центральній Україні створюються сотні самооборони, а по усій Україні – ініціативні групи бойкоту компаній регіоналів. Також поширюються як місцеві, так і загальноукраїнські мистецькі акції: на неділю на євромайданах країни (зокрема, у Кіровограді, Харкові та Луганську) заплановані концерти на піаніно.

У той же час з’явлються новини про формування “народних дружин” для захисту від “екстремістів” на Сході та Півдні. Екстремістів, втім, також доводиться організовувати самим: у Одесі “радикали”, розмальовуючи пам’ятник Леніну антиросійськими гаслами, спромоглися зробити три помилки в українському реченні з трьох слів.

Читайте також наші новини на cторінці місцевих майданів на фейсбуці!

Знак гривні
Знак гривні