Комітет Конгресу США затвердив 445,7 млн доларів на підтримку України

Комітет з асигнувань Палати представників Конгресу США затвердив проект закону з підтримкою для України у розмірі 445,7 мільйона доларів.
Про це повідомляє прес-служба посольства України у США.

Таку допомогу американські конгресмени пропонують затвердити на 2020 фінансовий рік. Кошти планують виділяти через Державний департамент та Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

«Зазначена сума включає, зокрема, асигнування у розмірі 115 млн дол. для надання нашій державі безпекової допомоги за програмою «Міжнародне військове фінансування», — повідомляють в українському посольстві.

Також Конгресмени заборонили виділяти фінансові кошти на програми, пов'язані з визнанням російського суверенітету над українським Кримом чи будь-якою іншою частиною території України.

«Для набуття чинності законопроект має бути схвалений повним складом Палати представників, підтриманий Сенатом та підписаний Президентом США», — додають у посольстві.

Раніше повідомлялося, що Конгрес США пропонує збільшити фінансову допомогу Україні на 75 мільйонів доларів.

Також раніше стало відомо, що Естонія виділить міжнародним організаціям 660 тисяч євро для допомоги Україні.

Також палата представників Конгресу підтримала виділення 250 млн доларів на допомогу Україні у сфері безпеки в рамках законопроекту про оборонний бюджет США на 2019 рік.

Джерело: Громадське

бюджет сша україна гроші

Знак гривні
Знак гривні