Володимир Зеленський відмовився від дебатів 14 квітня, а 19-го хоче телеміст. Суспільне має зробити заяву

Представники кандидатів у президенти Петра Порошенка й Володимира Зеленського зустрілися на стадіоні "НСК" Олімпійський, але згоди щодо дебатів не досягли.

Як повідомляє "5 канал", зустріч була закритою, хоча спершу планувалася присутність журналістів.

Представники штабів спілкувалися хвилин 20 - а коли вийшли, сказали, що не домовилися.

Представник чинного президента Артур Герасимов заявив, що Порошенко наполягає на зустрічі на стадіоні 14 квітня о 14:14 або й у проміжні дати між 14-м і 19-м, а 19 квітня піде на дебати на "Суспільне".

А представник шоумена заявив, що Зеленський прийде на дебати виключно 19 квітня і виключно на стадіон - але готовий вийти на зв'язок зі студією "Суспільного" через телеміст.

Оскільки ключового консенсусу не досягли, то ні формат, ні ціну, ні технічні питання у четвер 11 квітня не обговорювали.

Напередодні у штабі Порошенка повідомили, що він чекатиме свого опонента Володимира Зеленського для дебатів на стадіоні 14 квітня, а ввечері 19 квітня піде на офіційні дебати на "Суспільне".

Співкоординатор руху "Простір свободи" Тарас Шамайда пояснює, чому такий крок кандидата Зеленського можна трактувати як втечу від дебатів:

"Зеленський втік від усіх дебатів, але згоден, щоб ТБ транслювало його шоу на стадіоні з суфлером у вусі, в той час коли Порошенко як законослухняний кандидат прийде у студію Суспільного.

Якщо у нас справді є Суспільне мовлення, незалежне телебачення і чесна журналістика, вони мають зробити все можливе, щоб припинити це знущання над виборцями й здоровим глуздом. Телебачення не має бути на побігеньках у жодного кандидата. Сподіваюся що Суспільне зробить чітку заяву, а громадянське суспільство твердо її підтримає. Зміст приблизно такий:

1. Дебати увечері 19 квітня згідно з законом мають відбуватися в студії Суспільного мовлення. Обидва кандидати запрошені і мають рівні умови. Дебатів в інших місцях з ініціативи кандидатів може бути скільки завгодно, але не в цей час.

2. Ніяких телемостів та інших заходів з обслуговування забаганок будь-кого з кандидатів не буде. Не прихід у студію Суспільного є зневагою до закону й інтересів виборців.

3. Всі телеканали можуть транслювати дебати зі студії Суспільного. Якщо якісь комерційні канали не будуть цього робити, але при цьому транслюватимуть у цей час шоу одного з кандидатів, вони тим самим допомагають цьому кандидату уникнути чесних дебатів і демонструють власну заангажованість.

Така позиція буде чесною і, головне, дасть шанс громадянському суспільству вимагати від обох кандидатів виконати ці законні вимоги і прийти в студію Суспільного, щоби всерйоз обговорювати проблеми країни".

Джерело: Україна молода

вибори-19 зеленський політика

Знак гривні
Знак гривні