“Укроборонпром” вирішив продавати активи лише через ProZorro.Продажі

Державний концерн "Укроборонпром" розпочав модернізувати систему закупівель та продажів. По завершенню активи всіх підприємств-учасників концерну будуть продаватися виключно через систему електронних аукціонів ProZorro.Продажі.

Єдина модернізована система замінить різні електронні торговельні майданчики, які зараз використовуються на підприємствах концерну. Ця система буде базуватись на двох успішних рішеннях ProZorro: як в питанні закупівель, так і в продажах.

“Нова система має прозоро охопити всі продажі активів концерну, а також комерційні, некомерційні та допорогові закупівлі, мати механізми автоматизованого контролю, планування закупівельної діяльності тощо”, - повідомив Віталій Цвігун, директор дивізіону спецекспортерів, постачання, інформації та аналітики ДК"Укроборонпром". - У створенні системи базуємося на принципах і підходах ProZorro, тобто на повній прозорості і підзвітності, а також рівному і легкому доступі для бізнесу і громадськості”.

Олексій Соболев, в.о. директора "Прозорро.Продажі", зазначив, що активи державних компаній - це один із найбільш перспективних напрямків реформи державних продажів. “І приєднання до реформи такого великого, стратегічного концерну - це великий прогрес”, - підкреслив він.

Для роботи з модернізованою системою продажів і закупівель концерн оголосив кваліфікаційний відбір для електронних майданчиків.

Джерело: Прозорро. Продажі

оборонпром прозорро продажі

Знак гривні
Знак гривні