Наслідки грози в Києві: затопило центр міста (ФОТО)

Унаслідок нічної зливи в Києві затоплено низку вулиць, зокрема, Хрещатик і підземні переходи під ним, повідомляє портал "Інформатор.Київ".

Хрещатик сильно затопило, водостоки не могли впоратися з такою кількістю води.

Фото Ельдара Сарахмана

"Посеред дороги застряг автомобіль. У воді стоїть на аварійці. Вулицю затопило повністю. Машини просто не можуть проїхати. Багато з них розвертаються, їдуть назад", - йдеться в повідомленні порталу.

Фото зі сторінки Ельдара Сарахмана у Facebook

Затопленими виявилися підземні переходи.

За даними кореспондента "Української правди" Ельдара Сарахмана, о 5.20 ранку на Хрещатику було "по коліно води. Затопило "Метроград".

Затоплений "Метроград". Фото Ельдара Сарахмана

"На місці працювали комунальники. Поліція перекрила цю ділянку дороги, вода йшла шаленим потоком від бульвару Шевченка до ЦУМу", - йдеться в повідомленні на сайті УП.

Хрещатик, 40. Гастроном. Фото Ельдара Сарахмана

Як повідомляє сайт ТСН, у результаті зливи також затопило Поділ. "З Андріївського узвозу вода змивала бруківку, вулиця Сагайдачного зараз у бруді і в цеглі", - сказано в повідомленні.

Фото Ельдара Сарахмана

З фотографій, виставлених у Фейсбуці очевидцями негоди, видно, що на Хрещатику обвалилася частина фасаду аварійного будинку навпроти ЦУМу. Крім того, очевидці повідомляють про велику кількість повалених дерев і гори сміття.

Подібні аномальні зливи можуть бути одним із наслідків глобального потепління. У Німеччині придумали, як зарадити проблемі.

Читайте далі: "Міста-губки": німці озеленюють столицю, аби уникнути підтоплення після злив

негода гроза київ

Знак гривні
Знак гривні