Київ витратив 10 мільйонів на підйомники для людей з інвалідністю. Жоден не працює

У 2016 році комунальне підприємство «Київпастранс» витратило 10 мільйонів 404 тисячі гривень на встановлення спеціальних підйомників для людей з інвалідністю на станціях швидкісного трамвая.

Фото із фейсбук-сторінки Олега Рівтіна

Наразі жоден із цих підйомників не працює. Про це повідомив мешканець Києва Олег Рівтін, опублікувавши відповіді «Київпастрансу» на офіційний запит.

Що відомо?

«Інформацію про вартість покупки і установки цих підйомників мені вперто не хотіли повідомляти. Я відправив чотири інформаційні запити з вимогою надати конкретні цифри й отримав чотири відповіді, але без цифр. Суму мені надали після звернення до Уповноваженої з прав людини Людмили Денісової із заявою про порушення мого права на інформацію», – заявив Рівтін.

Чому так?

Щодо несправності підйомників, у комунальному підприємстві заявили, що «підйомники були пошкоджені невстановленими особами, що унеможливило їхню належну експлуатацію». Також Рівтіну повідомили, що інформацію про факти таких пошкоджень передали правоохоронцям, однак у поліції заявили, що в них не зареєстровано жодного звернення від підприємства щодо пошкодження підйомників.

Разом із цим Рівтін повідомив, що Київпастранс регулярно оплачує послуги з охорони своїх об’єктів: «У 2018 році за охорону об’єктів на Борщагівській лінії швидкісного трамвая сплатили 7 мільйонів 169 тисяч 315 гривень.

У договорі зазначено, що охоронець повинен цілодобово перебувати на кожній станції трамвая і охороняти майно підприємства. На жаль, інформацію про подібні послуги за 2016 я не знайшов, швидше всього, договір укладали ще до введення обов’язкових закупівель через Prozorro».

Фото із фейсбук-сторінки Олега Рівтіна

Джерело: "Заборона"

доступність київ

Знак гривні
Знак гривні