В адміністрації Путіна відповіли матері Сенцова: хай попросить про помилування сам

Для початку процедури помилування українського політв'язня Олега Сенцова він повинен самостійно звернутися до президента Росії Володимира Путіна з відповідним проханням.

Про це йдеться у відповіді матері Сенцова від Управління із забезпечення конституційних прав громадян при Адміністрації президента РФ, передає
Громадське.

В Адміністрації заявили, що прохання матері Олега Людмили Сенцової спрямували до тимчасового виконувача обов'язків губернатора Ямало-Ненецького округу для попереднього розгляду.

"Водночас пояснюємо, що згідно з Положенням про порядок розгляду клопотань про помилування в Російській Федерації ... процедура помилування починається з особистого клопотання засудженого про помилування, в якому він звертається до президента РФ в письмовій формі через адміністрацію виправної установи, де він відбуває покарання", - йдеться у відповіді АП Росії матері Сенцова.

Також в адміністрації президента РФ зазначили, що остаточне рішення про помилування ухвалює президент Росії.

У коментарі Громадському сестра Сенцова Наталія Каплан сказала, що ця відповідь свідчить про те, що Олега звільняти не збираються.

"Реакція матері на це досить непогана. Мені здається, що вона просто не усвідомила суті документу. Ми з адвокатом будемо думати, що робити далі. Олег однозначно не буде писати прохання про помилування. Можу сказати, що така відповідь свідчить про те, що Олега відпускати не збираються. Вони досі називають його громадянином Росії і дали зрозуміти, що прохання матері (про помилування - ред.) не спрацювало", - сказала Каплан.

14 серпня Олега Сенцова відвідала в колонії російська правозахисниця Зоя Свєтова. Свєтова розмовляла з режисером дві години у присутності начальника колонії та ще двох співробітників. Правозахисниця розмовляла із Сенцовим в його палаті.

За словами правозахисниці, режисер не планує припиняти голодування. Мета голодування Сенцова залишається та сама: звільнення українських політичних в'язнів із російських в'язниць. Олег назвав свій стан здоров'я передкритичним.

політв'язні сенцов

Знак гривні
Знак гривні