Кольченку дозволили триденне побачення з матір'ю

Мати українського політв’язня Олександра Кольченка, який відбуває покарання в російській колонії, отримала дозвіл на побачення з сином і вже прибула до Челябінська.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Урал" з посиланням на прес-службу регіонального громадського наглядового комітету.

"Родичам дозволили побути разом три доби. Для більш комфортного перебування їм в готелі виправної установи виділили кімнату з усіма зручностями", - сказали в прес-службі.

Там також зазначили, що на зустрічі членів комітету з Ларисою Кольченко жодних заяв або скарг від неї не надходило.

"Мама хоче лише одного: щоб її сина випустили на волю. Можливо, це може бути обмін на російських ув'язнених в українських в'язницях", - відзначили громадські працівники.

За їхніми даними, з моменту завершення голодування Кольченко набрав колишню вагу - 64 кілограми, скарг не висловлював.

Фото: Радіо Свобода

"Просив надати можливість продовжувати навчання у вищому навчальному закладі. Донедавна він проходив безкоштовне навчання в Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського. Але навчання було призупинене, оскільки ув'язнений не надав адміністрації колонії договір на новий термін навчання", - пояснили в прес-службі.

Зазначається, що щойно договір нададуть, Кольченко продовжить навчання.

"Працювати в колонії він не бажає, оскільки, каже, що багато часу у нього займає самоосвіта", - додав представник ГНК.

Українського режисера Олега Сенцова і активіста Олександра Кольченка затримали в Криму 10 травня 2014 року. Їх звинуватили в підготовці терактів, засудивши Кольченка до 10, а Сенцова – до 20 років позбавлення волі. Вислухавши вирок, вони заспівали Гімн України.

Джерело: "Українська правда"

кольченко росія політ'язні

Знак гривні
Знак гривні