Манафорт інструктував Азарова, як критикувати Тимошенко. Опубліковані документи зі справи Манафорта про співпрацю з Януковичем

Слідча група Роберта Мюллера представила понад 300 документів, які розкривають деталі співпраці Пола Манафорта з українською "Партією регіонів" та "Опозиційним блоком".

Опубліковано низку документів, пов'язаних зі справою Пола Манафорта, що розглядається у федеральному окружному суді, інформує Цензор.НЕТ.

Крім оприлюднення імен 35 свідків, яких планує викликати сторона обвинувачення, стали відомі деякі деталі співпраці колишнього глави штабу Дональда Трампа з тодішнім президентом України Віктором Януковичем, "Партією регіонів" та "Опозиційним блоком".

Документи стосуються різних часових періодів.

Зокрема, в електронному листуванні активно обговорюється політична кампанія Віктора Януковича і "Партії регіонів", опрацьовуються деталі робочих поїздок, розробляється медіа-політика.

Документи, надані слідством, проливають світло на особливості української політики, які були приховані від уваги громадськості.

Наприклад, Пол Манафорт у листі своєму партнеру - політичному консультанту Теду Дівайну - детально розписує, як має виглядати виступ Миколи Азарова на з'їзді "Партії регіонів" 9 вересня 2010 року.

Манафорт пише: "Азаров виступатиме 10-12 хвилин російською. Він має розкритикувати (Юлію) Тимошенко за безлад, який вона залишила після себе, і представити виборчу платформу. ВФЯ (Віктор Федорович Янукович) виступить із промовою на 5-7 хвилин українською, де має представити свою програму "Україна для людей".

Також у документах фігурує вартість проведення з'їзду "Партії регіонів" - 565 000 доларів.

У документах можна побачити проект договору про надання консультаційних послуг уряду Януковича від імені фірми Devine Mulvey Longabaugh. За квітень і травень 2014 року фірма мала отримати 200 000 доларів.

Також, згідно з судовими документами, Манафорт написав Януковичу: "Ми активно розвивали концепцію антисемітизму, як частини [поглядів] [української] опозиції (...). Це було ключовою частиною нашої вашингтонської стратегії".

У документах також можна побачити запитання, які ставили на прес-конференції Віктора Януковича, присвяченій ста дням його перебування на посаді президента України, і відповіді, які було дано.

Докази, надані командою спецпрокурора Роберта Мюллера, можуть бути оскаржені захистом і не визнані судом.

Наступне судове засідання відбудеться 31 липня у федеральному окружному суді Олександрії, штат Вірджинія".

політтехнології сша манафорт

Знак гривні
Знак гривні