Готуватимуть розвідників. Міноборони створить центр військової розвідки

Навчальний центр військової розвідки облаштують на базі 49-го окремого навчального розвідувального батальйону.

Про це інформує прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Структуру реформують на базі 49-го розвідувального батальйону у навчальний центр розвідки. Він готуватиме розвідувальні підрозділи до батальйону включно.

Головна відмінність центру розвідки від навчальних військових частин - у тому, що він готуватиме не лише фахівців окремих військових спеціальностей, а підрозділів загалом.

Перед тим, як створити центр, переймали досвід збройних сил провідних країн та випробовували їхні навчальні програми у військових частинах та підрозділах розвідки Збройних сил України. По мірі розвитку, розвідувальний центр готуватиме відділення та взводи, затим - цілі роти.

Наприкінці останнього етапу центр готуватиме розвідувальні батальйони у повному складі. Кінцева мета створення центру - це якісно нове вдосконалення підготовки військових частин та підрозділів розвідки, зазначають у відомстві.

Уже створені умови для проживання, побуту, дозвілля. Побудували сучасні навчальні класи та електронні тири для фахівців із розвідки. Кімнати оснащені новітнім технічним обладнанням.

міноборони розвідка україна

Знак гривні
Знак гривні