Остання нагода: сьогодні завершується прийом документів до вишів. Подали вже понад 900 тисяч заяв

Абітурієнти ще можуть подати заяви для вступу на бакалавра та магістра на основі повної загальної середньої освіти до вишів України. Сьогодні, 26 липня, остання нагода скористатися такою можливістю.

Фото: galinfo

Вчора ж, 25 липня, був останній день, щоб зареєструвати свій електронний кабінет, через який можна подавати заяви.

Для тих, хто вступає на молодшого спеціаліста на базі 11-ти класів, можливість подавати заяви через електронні кабінети буде відкрита до 8 серпня. Ті, хто вступатиме на молодшого спеціаліста не лише за сертифікатами ЗНО, а на основі творчих конкурсів, мають подати електронні заяви до 1 серпня.

Наразі вступники вже створили понад 161 тисячу електронних кабінетів та подали більш як 900 тисяч електронних заяв.

Відстежити свій рейтинг за поданими заявами вступники можуть на сайті https://vstup.edbo.gov.ua. Там можна переглянути не тільки своє місце серед інших вступників у певному виші на певну спеціальність, а й подивитися, як саме був розрахований конкурсний бал. Є також інформація про загальну кількість заяв, кількість заяв на бюджет, середній, мінімальний і максимальний конкурсні бали.

У МОН також порадили не поспішати подавати оригінали документів на контракт, поки не стануть відомими результати розподілу місць державного замовлення. Їх оголосять 1 серпня.

Таку рекомендацію Міністерство надає через те, що окремі виші закликають абітурієнтів уже зараз подавати оригінали документів на платну форму навчання.

"Важливо пам’ятати, що вступники, які отримають рекомендації на бюджет, повинні будуть до 18-ї години 6 серпня подати оригінали документів до приймальної комісії вишу. Якщо до цього часу вступник не подасть оригінали, то він втратить право в цьому році на зарахування (переведення) за державним замовленням.

Саме тому тільки у випадку, якщо ви не пройдете на бюджет або не матимете бажання навчатися там, де отримаєте відповідну рекомендацію, варто розглядати можливість контрактного навчання. Кожен вступник, що не отримав бюджетне місце, АВТОМАТИЧНО бере участь у конкурсі на контракт за всіма своїми заявами.

Вступник також має знати, що у разі вступу до вишу на контракт договір про надання освітніх послуг підписується тільки після видання наказу про зарахування. Будь-яка вимога укласти договір ДО видання наказу про ваше зарахування є незаконною", - наголосили в МОН.

Джерело: прес-центр Міністерства освіти і науки

Знак гривні
Знак гривні