Уляна Супрун радить, як діяти під час грози, щоб не загинути і не травмуватися

Сьогодні у столиці знову передають дощі та грози. Прогноз погоди Укргідрометцентру обіцяє, що 26 липня вдень температура триматиметься на рівні 27-29 градусів тепла. Дощитиме, будуть грози. Така погода, за передбаченнями синоптиків, протримається щонайменше до понеділка.

Фото: УНІАН

Тим часом в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун нагадала українцям, як поводити себе під час негоди, аби уникнути небезпеки. На офіційній сторінці у Facebook Уляна Супрун поділилася кількома важливими порадами. Публікуємо їх:

"Краще не виходьте без потреби з приміщення. Але якщо немає можливості залишитися - зарядіть до максимального рівня ваші ноутбуки, планшети та, головне, мобільні телефони.

Не намагайтеся заходити в місця, де сильний потік води або стоїть вода. Це може здаватися безпечним, але під водою може бути сильна глибина або небезпечні сторонні предмети.

Якщо ви перебуваєте на відкритому просторі під час грози, не використовуйте свій мобільний телефон, окрім випадків, коли вам потрібно викликати допомогу ( він створює електромагнітне поле, яке збільшує ймовірність утворення блискавки в цьому місці - ред.).

Не стійте на вулиці під високими деревами чи стовпами.

Відстежуйте прогнози погоди. Перевіряйте соціальні мережі - там можна швидше дізнатися про проблеми на вулицях.

Якщо негода застала вас в той час, коли ви за кермом, намагайтеся відшукати місце для парковки та залиште автомобіль в безпечному місці. Не паркуйте автомобіль під деревами, оскільки є небезпека падіння гілок. Якщо такої можливості немає - продовжуйте їхати, проте зменште швидкість та увімкніть фари.

Допомагайте людям поруч, але в екстремальних ситуаціях - обов`язково викликайте рятувальників".

Знак гривні
Знак гривні