Залякана Портновим Генпрокуратура самоусунулася, Канада зніме з нього санкції?

У Генеральній прокуратурі України відмовилися надати журналістам Радіо Свобода інформацію про те, чи існують наразі підстави для збереження санкцій щодо Андрія Портнова, продовжені урядом Канади у 2019 році ще на п'ять років.

У ГПУ послались на те, що ця інформація є «таємницею слідства і може бути розголошена лише з письмового дозволу слідчого або прокурора».

Також у відомстві відмовились роз’яснити, чи не перевищив Кізь службові повноваження, коли на запит адвокатів Портнова направив до Канади листа, в якому заявив про відсутність підстав для перебування Портнова в санкційних списках.

Згодом у ГПУ надіслали доповнення до відповіді, в якому самоусунулися від поставлених журналістами запитань, повідомивши, що «з 20.11.2019 року органи прокуратури втратили повноваження щодо здійснення досудового розслідування».

Санкції щодо Андрія Портнова, запроваджені урядом Канади після Революції Гідності, можуть бути зняті найближчим часом, якщо Генпрокуратура України не повідомить Канаду про наявність підстав для їхнього продовження.

Підставою для розгляду питання щодо зняття санкцій з Андрія Портнова став лист ГПУ в посольство України в Канаді і в Міністерство закордонних справ і міжнародної торгівлі Канади, в якому тодішній заступник генпрокурора Сергій Кізь повідомив, що «станом на 29 липня 2019-го року юридичні підстави для перебування Андрія Портнова у санкційному списку відсутні».

Генпрокурор Рябошапка, фото - РБК-Україна

Від редакції: схоже, що генпрокурор Рябошапка збирається і надалі терпіти неодноразові погрози на адресу своїх працівників від відомого телеграм-журналіста Портнова. Принаймні, зрозуміло, хто з них наразі більш впливовий в українській політиці.

рябошапка ГПУ санкції портнов

Знак гривні
Знак гривні