У Львові поруч з аеропортом аварійно приземлився транспортний літак АН-12BK

Літак належить приватній транспортній авіакомпанії "Український аероальянс". За повідомленнями місцевих джерел, декілька людей постраждало. За непідтвердженими даними, є загиблі.

АН-12BK летів з аеропорту Віго(Іспанія) і мав сісти у Львові. При заході на посадку він зник з радарів, та аварійно сів на відстані 1,5 км від злітно-посадкової смуги: о 07:10 до ДСНС надійшла інформація, що при заході на посадку на відстані 13,7 км до міжнародного аеропорту "Львів" зник з радару транспортний літак Ан-12. О 07:29 один член екіпажу вийшов на зв'язок та повідомив, що літак Ан-12 здійснив аварійну посадку.

Це вже третій нещасний випадок з літаками компанії, що була створена на початку 90-х, за останні роки. У 2013 схожий літак АН-12BK згорів у аеропорту Лейпциг (обійшлось без жертв). У 2014 році одразу після злету у гірській місцевості поруч з алжирським містом Таманрасет розбився ще один АН-12BK, усі семеро членів екіпажу загинули.

Фото: Ігор Зінкевич

TEXTY.ORG.UA — незалежне видання без навʼязливої реклами й замовних матеріалів. Щоб працювати далі, нам потрібна ваша підтримка. Для переказу коштів клікайте сюди

Львів катастрофа літак

Знак гривні
Знак гривні