США звинувачують працівників ФСБ у зламі Yahoo!

Високе жюрі північного округу Каліфорнії висунуло перше в історії звинувачення у кібер-злочинності чотирьом росіянам, де фігурують представники урядових структур Російської Федерації - один з яких нещодавно був заарештований в Росії.

Обвинувачення висунуті у зв'язку з викраденням інформації з облікових записів 500 млн користувачів Yahoo в 2014 році.

У звинувачувальному списку фігурують, у тому числі, двоє співробітників ФСБ - Дмитро Докучаєв і його начальник Ігор Сущин.

Тобто, уряд Росії використовує підрозділ ФСБ по боротьбі з хакерами для хакерських нападів.

Від редакції Текстів: Можливо, найбільш цікавим в цій історії є те, що один із звинувачених - Дмитро Докучаєв, у грудні був заарештований у Росії у справі про "державну зраду".

Звинувачення включають у себе злам, шахрайство, викрадення інформації, що становить комерційну таємницю, а також економічне шпигунство. Це є частиною більшої справи, порушеної у США, підкреслюється в публікації.

Щонайменш один із фігурантів підозрюється в особистому збагаченні - він використовував інформацію про кредитні картки, що були у зламаних екаунтах, та спрямовував частину трафіку Yahoo! для того щоб отримувати доходи від реклами.

При цьому зауважується, що звинувачення не пов'язані зі зламом поштового сервера Національного комітету Демократичної партії й розслідування щодо втручання РФ у президентську кампанію 2016 року.

Сполучені Штати не мають договору про екстрадицію з Росії, але в американському уряді заявляють, що вживають заходів, зокрема, введення санкцій, що може стати стримуючим фактором.

За даними Washington Post , Укрінформ та US Department of Justice

кібер війна сша росія

Знак гривні
Знак гривні