Фазер - нова американська зброя, що здатна збивати дрони пачками

За твердженнями розробників, цей мобільний варіант мікрохвильової пічки-гіганта здатний за долі секунди на великій відстані підсмажити електронні пристрої будь-якого безпілотника.

Система розроблена підрозділом відомої корпорації Raytheon у Нью-Мексико.

Фазер використовує комбінацію із обладнання для високоенергетичних мікрохвиль та електромагнітної імпульсної гармати, для того щоб знищувати ворожі засоби контролю та керування, зв'язку, комп'ютерні потужності, обладнання радіорозвідки та, власне, будь-які інші пристрої, які містять електронні схеми.

Зброя нелетальна для людей і не загрожує інфраструктурі. Водночас електроніка, що потрапляє в зону дії зброї, буквально "підсмажується" за лічені долі секунди від різкого збільшення вольтажу у схемах.

Система монтується на мобільній платформі з власним дизельним генератором, що повністю забезпечує необхідну енергію "пострілів", та працює в комбінації із звичайними радарами, які наводять її на ціль.

Прицілювання, на відміну від лазера, може бути не точкове - а зональне. Тобто, зброя має відносно велику (десятки чи навіть сотні метрів) зону враження на відстані в десятки кілометрів.

На відео можна побачити вплив "фазера" під час випробувань на дрони поки що найменшого розміру.

зброя сша дрони технології роботи

Знак гривні
Знак гривні