Схоже, у Туреччині армія намагається взяти під контроль країну

Поліція залишається вірною Ердогану, і вступила в сутички з армійськими у багатьох місцях Анкари. Стамбул: люди тікають від сильної перестрілки на одному з мостів через Боспор. В аеропорту Стамбула чути постріли танків.

Напевне, ще нічого не вирішено. Турки виходять на вулицю, не зважаючи на комендантську годину. Є повідомлення про те, що люди захопили декілька танків. В аеропорту людні протести, начебто заарештовано декількох армійських офіцерів - учасників спроби перевороту.

В заяві, зачитаній після 24-00 по державному ТБ, сказано що "Армія повністю бере на себе повноту влади, заради відновлення конст. порядку, демократії, прав та свобод людини".

На площі Таксім спецзагони поліції стріляють в повітря, вимагаючи військових піти.

США вважає, що у Туреччині відбувається спроба перевороту - поки не зрозуміло, хто перемагає - джерело в уряді. Ердоган не зміг сісти в Стамбулі і летить в Німеччину, у пошуках прихистку.

Нагадаємо, у Турецької армії великий досвід проведення путчів - вони робили це в 1960, 1971 та 1980. Спроба також була і в 1997 році.

За останніми повідомленнями, військові заблокували головні урядові будівлі в Анкарі під приводом масштабної терористичної загрози. В Стамбулі танки та військові стоять на головних дорогах і повідомляють громадян про оголошений військовий стан.

В Анкарі чути постріли та звук літаків і гелікоптерів.

За чутками, військова поліція роззброює невійськову. Сценарій може бути один з двох - або справді загроза теракту, або військовий переворот.

Близько 23-00 прем"єр міністр Йілдірим заявив про спробу військового перевороту, однак уряд такого не допустить.

Близько 24-00 президент Ердоган (який жорстко придушував усі прояви вуличних протестів) закликав людей виходити на вулицю, і завадити військовому перевороту

Подальша інформація та оновлення: http://turkey.liveuamap.com/

Стамбул. Один із мостів. Бронетехніка

На даний момент спроба перевороту в Туреччині виглядає невдалою (ВІДЕО, ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

армія Ердоган туреччина

Знак гривні
Знак гривні