Загинув відомий оперний співак, що пішов на війну добровольцем

Юрій Бутусов пише: "Схилимо голови, громадяни. Великий українець загинув сьогодні, захищаючи Батьківщину та кожного з нас..."

Василь Сліпак, оперний співак з світовим ім'ям, який 19 років жив та працював у Франції, у Паризькій опері, але з початком російської агресії кинув європейську кар'єру та повернувся захищати Батьківщину, загинув на фронті під Донецьком у лавах "Правого сектору".

Він обрав собі псевдо "Міф" - це скорочено від Мефістофель, це з опери "Фауст". Він не був професійним солдатом, він був співаком, послухайте його улюблену арію Мефістофеля: https://www.youtube.com/watch?v=E9iGbQKtFmE

А ось арія "Тореадор", за виконання якої Василь отримав приз "Найкращий чоловічий виступ" на міжнародному фестивалі оперних співаків в Армеле, та бурхлива овація глядачів:
https://www.youtube.com/watch?v=q0yKwNIE_9k

Василь Сліпак, великий артист та великий співак загинув як солдат. Як великий захисник свого народу. Це величезна втрата для кожного за нас.

Про нього будуть писати книги, його іменем - називати вулиці, проводити концерти та розповідати у школах та консерваторіях.

Вічна пам'ять, друже "Міф", ти поклав життя за кожного з нас, ми не забудемо твою жертву заради України".

сліпак герої АТО

Знак гривні
Знак гривні